51- ja Rautjärvi muuttuu

Kuvassa Rautjärven vaalipaneelista Taina Lonka (kepu) ja Timo Paajanen (demarit) kolhivat viisaita päitään yhteen. Ei ihme, että heidän puheensakin olivat kuin samasta puusta veistettyjä: he puolustivat käsi kädessä valtaamiaan asemia vallan linnakkeessa nimeltä Rautjärven kunnanvaltuusto., Pienet, kristilliset ja kokoomus yrittivät tilaisuuden tullen alta auttaa.

Nykyisessa yhteiskuntajärjestelmässämme sekä puolueet että niiden häsläämiseen perustuva parlamentaarinen ”demokratia” ovat näyttäneet takkuisen turkkinsa. Puolueet ovat ainakin latvasta, usein myös tyvestä läpilahoja ja lahjonnan toukkien puhki kaluamia. Kai te vielä vaalirahakohun muistatte?

Puolueet tunnetaan tiukasta kurista. Puoluetoimistoista lähtee nippu siimoja, jotka on sidottu myös kuntapoliitikkoihin. Kun Helsingissä nykäistään, Longat, Paajaset, Laaksoset ja Sahlat hyppäävät kaikkialla Suomessa.

 

Minä en hypi! Nojaan ainoastaan omaan ymmärrykseeni , osaamiseeni ja kuntalaisten perusteltuun tahtoon.

Annan yhden vaalilupauksen, jonka voin varmasti pitää. Jos äänestätte minut Rautjäven valtuustoon, kuljen vallan käytävillä korvat ja silmät auki, kuuntelen kabinettien ovien takana, koluan kulissit myös siltä puolelta, joka kansalta peitetään. Tietoni välitän kuntalaisille. He antavat ohjeet, miten menetellään eri tilanteessa. Lisäksi kirjoitan kaikkien nähtäväksi kunnan tärkeimmät asiakirjat - Suomeksi. Nykyään ne ovat hallintauuskielisiä, koska tarkoitus on peittää eikä paljastaa.

 

Omissa aloitteissani keskityn mielenterveys-ja sosiaaliasioihin sekä ympäristönsuojeluun. Etualalle on viimein nostettava niiden murskattujen ihmisten ongelmat, jotka vanha valta kuittaa jakamalla neuvoja :”Leipokaa pullaa!” Ympäristön tila Rautjärvellä on huolestuttava – katsokaa vaikka metsiä ja Simpelejärveä. Yli 45 v. näiden asioiden kanssa painiskelleena minulla jos jollakin on paljon annettavaa.

Voidakseni toimia, tarvitsen sinun ääntäsi. Omani ei ole tarpeeksi kova, vaikka kova sekin on!

 

51 – SI!

Rainer Rajakallio