Rautjärven kunnanvaltuusto toimitti 15.6.2009 jo ennen syntymäänsä elinkelvottomaksi todetun seutuopiston ilmeisesti parin vuoden mittaiselle, hyvin ansaitulle sairaslomalle. Miten otsikoivatkaan alueen lehdet tapahtuneen: Itä-Savo: Rautjärvi kaatoi seutuopiston, Etelä-Saimaa: Rautjärven valtuusto kaatoi seutuopiston, Uutisvuoksi: Rautjärven valtuusto kaatoi Imatran seudun seutuopiston, Parikkalan-Rautjärven sanomat: Rautjärvi tyrmäsi seutuopiston. Uutisvuoksen pääkirjoituksen mukaan Seutuopisto kuivui kasaan.

Kaataa, tyrmätä...kovin kielteisen oloisia sanoja. Synonyymejä ovat kumota, kellistää, kukistaa, tappaa, surmata, mestata, murhata, teloittaa, teilata, lynkata, lopettaa, teurastaa, lahdata, ampua, kolkata, nitistää, listiä ja likvidoida. Tyrmäämistä ei Synonyymisanakirjasta (Jäppinen 1989) löydy, mutta ei sekään kovin positiivista ole, kun joku hakataan tajuttomaksi.

Vääjäämättä tulee mieleen, että otsikoiden laatijoiden mielestä Rautjärven valtuusto teki jotain pahantapaista ja tuomittavaa, kun se lahtasi eli listi ja murhasi kelvottoman seutuopistosuunnitelman. Eihän se niin mennyt: Rautjärven valtuusto teki sankariteon, josta sitä pitää täysin keuhkoin kiittää. Halleluja!

Kielipoliisi Rajakallio Simcitystä